Ağva & Şile & İstanbul Turu
4.099 TL
3 gece 3 gün..

AĞVA & ŞİLE & BÜYÜKADA & ÇAMLICA DAHİL! 

İSTANBUL KÜLTÜR TURU


Şile, Şile Feneri, Ağva, Göksu Deresi, Çamlıca Tepesi, Büyükada, Taksim Meydanı, İstiklal Meydanı, İstiklal 'in İkonik Sokakları, Hanları, Kiliseleri, Tarihi Tünel, Karaköy, Galata Kulesi, Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii, Eminönü, Boğaz Turu, Pier Loti, Eyüp Sultan Camii ve Türbesi, Beşiktaş, Dolmabahçe, Deniz Müzesi, Milli Saraylar Koleksiyonu Müzesi, Ortaköy

HAMPTON BY HILTON, ZEYTİNBURNU

TUR HAREKET TURLARI 3 GECE 3 GÜN

1.Tur: 12-15 Ekim, 2.Tur: 26-29 Ekim, 3.Tur: 15-18 Kasım

Tur Programı

1.Gece: İzmir – İstanbul Gece Yolculuğu

Saat: 22.00 ’da GİRNE BULVARI (Acenta Önü), 22.15 ’de MAVİŞEHİR (Mavibahçe Avm Önü), 22.20 ’da BOSTANLI (İskele Önü Durakları), 22.30 ’de KARŞIYAKA (Anıt Önü), 22.45 ’da LOZAN (Atatürk Lisesi Önü), 23.00 ’de ÜÇYOL (Şehirlerarası Otobüs Ofisleri Önü), 23.30 ’de BORNOVA (Ege Üniversitesi Kampüs Önü) ’den siz değerli misafirlerimizi alarak yolculuğumuza başlıyoruz. MANİSA, AKHİSAR, BALIKESİR, SUSURLUK, BURSA üzerinden, sabah saatlerinde İSTANBUL ‘a ulaşıyoruz.

1.Gün: Şile, Şile Feneri, Ağva, Göksu Deresi, Çamlıca Tepesi, Büyükada, Taksim Meydanı, İstiklal Meydanı, İstiklal 'in İkonik Sokakları, Hanları, Kiliseleri, Tarihi Tünel, Karaköy, Galata Kulesi

İstanbul’un Karadeniz kıyılarındaki güzel ilçesi ŞİLE ’ye gidiyoruz. İsmini Mercanköşk denilen küçük çiçekli, hoş kokulu bir kır bitkisinden aldığı düşünülen; bir zamanların küçük balıkçı kasabasının sembolü haline gelen ŞİLE FENERİ ile ziyaretlerimize başlıyoruz. Ardından film setlerine ev sahipliği yapan sahilini bekleyen tarihi bekçisi ŞİLE KALESİ ’ni görmek için sahile iniyoruz. Sonrasında AĞVA 'ya gidiyor ve ilk olarak GÖKSU DERESİ üzerinde bulunan mekanları fotoğraflayacağımız (Ekstra) Tekne Gezimize başlıyoruz. Daha sonra iki dere ve Karadeniz'in oluşturduğu üçgen arasına kurulmuş olan AĞVA Merkez’e geçiyoruz. Vereceğimiz serbest zaman sonrasında araçtaki yerlerimizi alarak ÇAMLICA TEPESİ ’ne gidiyoruz. Yahya Kemal Beyatlı’nın “Sana dün bir tepeden baktık Aziz İstanbul!..” dediği gibi biz de bakıyor kahvelerimizi yudumluyoruz. Ardından Prens Adaları olarak da anılan adaların en büyüğü BÜYÜK ADA için Bostancı iskelesine gidiyoruz. Antik döneme kadar uzanan tarihi, muhteşem doğası ve evleri, cıvıl cıvıl hareketli yaşamı ile büyülendiğimiz ada ziyaretimiz sonrası tekrar deniz yolculuğu ile otobüsümüze ulaşıyoruz. Boğaz’ın İncisi Köprüden geçerek sonraki durağımız İstanbul’un kalbi olan adını MAKSEM ’den alan TAKSİM ’e ulaşıyoruz. Ardından döneminin heykeltıraşlarından Pietro Canonica ’ya yaptırılıp, İstanbul’a getirilerek, yirmi üç günde Taksim’e yerleştirilen ve 8 Ağustos 1928'de açılışı gerçekleştirilen, İstanbul'un simgelerinden olan CUMHURİYET ANITI ’nda hatıra fotoğrafı çektiriyoruz. Sonrasında “Ben İstanbul’daydım!..” diyebilmenin ön koşulu olan İSTİKLAL CADDESİ ’nde yürümeye başlıyoruz. Derler ki: “Burada yürümediyseniz, üzerinize gelen kalabalık görüp, o kalabalığı yarıp geçmediyseniz, ‘Siz İstanbul’a gelmemişsiniz!’ demektir …!” İlginçtir ki her mevsimiyle farklı olan bu caddenin her halini seviyoruz. Yürüyüşümüz sırasında mekânı eski, kendisi yeni SİNEMA MÜZESİ ’ni, Sultan Abdülaziz döneminde Ermeni iş insanı Agop Köçeyan’ın tarafından yaptırılan TARİHİ ATLAS SİNEMASI ’nıyangın sonrası yapılan ve 1930’larda bazı restoranların masalarını dışarıya kurmasıyla başlayıp, burada çiçek satılmasıyla birlikte efsanevi atmosferine ve adına kavuşan ÇİÇEK PASAJI ’nı görerek devam ediyoruz.  AVRUPA PASAJI ya da AYNALI PASAJI sonrası SAINT ANTUAN KİLİSESİ ’ne gidiyoruz. Ardından mola verdiğimiz yerde içeceğimiz kahve öyle bir kahve ki! Denilen o ki: “Burada pişen kahve öyle bir efsunlu kahve ki, öyle yoğun bir köpüğü var ki, üzerinde MANDABATMAZ!”  1967’den beri yapılan bu lezzetin tadına bizler de bakarak yorgunluk atıyoruz. Ardından TARİHİ TÜNEL de yapacağımız yolculuk ile İstiklal Caddesi’nden KARAKÖY ’e iniyoruz. Galata Köprüsü ‘nden GALATA KULESİ ’ni selamlayıp, balıkçıların heyecanlarına ortak olduktan sonra bizi bekleyen aracımıza geçerek otelimize ulaşıyoruz.  

2 Gün: Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii, Eminönü, Boğaz Turu

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra TARİHİ YARIMADA ’ya ulaşarak ziyaretlerimize başlıyoruz. İlk olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun 624 yıllık tarihinde 378 yılını geçirdiği ve yönetim merkezine de ev sahipliği yaptığı TOPKAPI SARAYI ’nı geziyoruz. Ardından sanat ve mimarlık tarihi açısından önemli eserlerden sayılan dünyanın 8. Harikası olarak gösterilen AYASOFYA ’yı ziyaret ediyoruz. Daha sonra “Dünyanın Ortasına” giderek MILLION TAŞI ’nı görüyor ve bir zamanlar sarayın su ihtiyacını karşılamak için yapılan şimdilerde ise suyun içinde yükselen sütunların ihtişamı, müziğin ve ışığın eşsiz uyumu ile bizleri büyüleyen YEREBATAN SARNICI ’na gidiyoruz. Bu büyülü atmosferden sonra Tarihi Yarımada’daki turumuza HIPODROM ’u süsleyen dönemin ünlü eserlerini görerek devam ediyoruz. ALMAN ÇEŞMESİ, DİKİLİTAŞ, YILANLI SÜTUN, ÖRME SÜTUN, İBRAHİM PAŞA SARAYI ’nı görerek, dünyaca ünlü ve yabancıların BLUE MOSQUE (Mavi Cami) de dedikleri SULTAN AHMET CAMİİ ’ni ziyaret ediyoruz. Çinileri ve mimarisiyle büyüleyen bu son ziyaretimizin ardından tramvaya binerek EMİNÖNÜ ’nde BOĞAZ TURU için bizi bekleyen teknemize ulaşıyoruz. Yol boyunca bizleri selamlayan GÜLHANE PARKI ’nın, ALAY KÖŞKÜ ’nün, SİRKECİ ’yi görürken, kentin kalabalık ve hareketli yaşamına şahitlik ediyoruz. Ardından teknemize geçiyor ve belki de İstanbul turunun en ama en keyifli anı olan BOĞAZ TURU ’nu gerçekleştiriyoruz. Mitolojiye göre Bosphorus (inek geçidi) adını bir çapkınlık hikayesinden mi, yoksa Reinhold Lubenau ’nın da dediği gibi Boğaz’ı yüzerek karşı kıyıya geçen öküzlerden mi aldığı bilinmez… Ancak bir gerçek var ki; o da Boğaz ve Boğaz’ın ev sahiplerinin hikayelerini günlerce dinlesek bitmez. Teknemiz Haliç’ten çıkıp Boğaz boyunca yol alırken, Boğaz’ın geçmişten günümüze sahibi olan yapılarının tarihini rehberimizden dinleyerek, o güzel görüntülerinin eşliğinde yol alıyoruz. Önce Avrupa yakasını ardından Boğaz Köprüsü’nü altından geçerek, Asya kıtasını denizden keyifle keşfediyoruz. Sonrasında Tarihi Yarımadayı selamlayarak, iskeleye tekrar yanaşarak bizi bekleyen otobüsümüze geçiyoruz.

3 Gün: Pier Loti, Eyüp Sultan Camii ve Türbesi, Beşiktaş, Dolmabahçe, Deniz Müzesi, Milli Saraylar Koleksiyonu Müzesi, Ortaköy, İzmir

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra PİER LOTİ ’ye gidiyoruz. İstanbul aşığı ünlü Fransız Yazar Pierre Loti ’nin adını taşıyan kahvenin bulunduğu tepeye teleferikle ulaşıyoruz. Seyir terasından Haliç’i izliyor ve fotoğraflarımızı çekiyoruz. Sonrasında kullanacağımız serbest zaman içerisinde dileyen misafirlerimiz çaylarını içerek manzaranın keyfini çıkarabilir, dileyen misafirlerimiz de tekrar teleferikle inerek, EYÜP SULTAN CAMİ ve TÜRBESİ ’ni ziyaret edebilirler. Kara surları ile Haliç surlarının birleştiği yerin hemen dışında, Haliç’in kuzeyinde yer alan, İslam dünyasının kutsal kabul ettiği yerlerden birisi olarak kabul edilen mekanın ardından araçtaki yerimizi alıyor ve BEŞİKTAŞ için hareket ediyoruz. Osmanlı İmparatorluğu’nun bir başka yönetim merkezi olan, aynı zamanda Ata’mızın ebediyete intikal ettiği görkemi ve ihtişamıyla bizleri hala etkilemeye devam eden DOLMABAHÇE SARAYI ’nı ziyaret ediyoruz. Sonrasında Ülkemizin denizcilik anlamında en büyük müzesi olan DENİZ MÜZESİ ’ne gidiyoruz. Dünyada orijinal olarak yaşayan en eski kadırgasından muazzam saltanat kayıklarına kadar pek çok eseri keyifle görüyor, MİLLİ SARAYLAR KOLEKSİYONU MÜZESİ ’ne geçiyoruz. Bir zamanlar saraylarda ve kasırlarda gündelik yaşamda kullanılan eşyaların, İmparatorluğun son 70 yılına şahitliğini dinleyip o zamanlarını hayal ettikten sonra günümüze dönüyor ve ORTAKÖY ’e gidiyoruz. Bizler de anlarımızı ölümsüz kılacak İstanbul fotoğraflarımıza büyük bir keyifle yenilerini ekliyor. Kumpir ile taçlandırdığımız Boğaz ‘ın havasını son kez içimize çektikten sonra İzmir için hareket ediyoruz.

Ziyaret Noktaları Hakkında Önemli Bilgilendirme: Milli Saraylar, İbadethane olarak kullanılan Camiiler, Ziyaret kısıtı olan kiliselerde dışarıdan panoromik gezi yapabiliriz. Bu konuda acentamızın yaptırımı ve özel ziyaret izni bulunmamaktadır. Tur rehberinin ziyaret noktalarının günlerini ve sıralamasını değiştirmek / bir kısmını iptal etme yetkisi bulunmaktadır.

 

 

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
Tarih İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek Yatak 1. Çocuk 2. Çocuk
12.10.2023 - 15.10.2023 5.499,00 TL
4.099,00 TL
7.499,00 TL
5.499,00 TL
5.499,00 TL
4.099,00 TL
0 - 6 Yaş 1.999,00 TL
7 - 12 Yaş 3.799,00 TL
0 - 2 Yaş 1.999,00 TL
3 - 12 Yaş 4.099,00 TL
26.10.2023 - 29.10.2023 5.499,00 TL
4.099,00 TL
7.499,00 TL
5.499,00 TL
5.499,00 TL
4.099,00 TL
0 - 6 Yaş 1.999,00 TL
7 - 12 Yaş 3.799,00 TL
0 - 2 Yaş 1.999,00 TL
3 - 12 Yaş 4.099,00 TL
15.11.2023 - 18.11.2023 5.499,00 TL
4.099,00 TL
7.499,00 TL
5.499,00 TL
5.499,00 TL
4.099,00 TL
0 - 6 Yaş 1.999,00 TL
7 - 12 Yaş 3.799,00 TL
0 - 2 Yaş 1.999,00 TL
3 - 12 Yaş 4.099,00 TL

Fiyata Dahil Hizmetler

  • Turizm Belgeli Araçlarla Ulaşım ve Çevre Gezileri
  • 2 Gece Belirtilen Otel Oda Kahvaltı Konsept Konaklama
  • Otelde Alınan Açık Büfe Sabah Kahvaltıları (2)
  • Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • Feribot İle Geçiş Ücretleri
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • (+65 Yaş Üzeri Misafirlerimiz 50 TL fark ödemektedir.)

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • Yolda Alınan Molalar ve Öğle ve Akşam Yemekleri
  • Boğaz’da Tekne Turu (Vakit ve İstek Dahilinde…)
  • Pierre Loti Teleferik İle Çıkış ve İniş Ücreti
  • İptal Güvence Paketi