Otobüsle Orta ve Doğu Anadolu Turu
1.499 TL
Çorum'dan Tokat'a, Sivas, Kangal, Divriği'den Kemaliye'ye, Erzincan'dan Tunceli, Elâzığ'a Anadolu Kentleri Keşfi için.. 6 GECE 7 GÜN

Anadolu ‘nun Az Bilinen Zenginliklerine Yolculuk

ORTA ANADOLU & DOĞU ANADOLU TURU

Çorum ‘dan Tokat ‘a, Sivas, Kangal, Divriği ‘den Kemaliye ‘ye..

Erzincan ‘dan Tunceli, Elâzığ ‘a Anadolu Kentleri Keşfi için yola çıkıyoruz…

KARANLIK KANYON ‘DA TEKNE TURU YAPMA İMKÂNI İLE…

Çorum, Hattuşa Antik Kenti, Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı, Alaca Höyük, Ballıca Mağarası, Tokat, Sivas, Kangal, Divriği, Karanlık Kanyon ve Kanyon ‘da Tekne Turu, Lökhane, Kemaliye Doğa Müzesi, Kemaliye, Sırakonak Köyü, Apçağa Köyü, Ocak Köyü, “Ta Tu Ta”, Kemah, Erzincan, Tunceli, Munzur Vadisi Milli Parkı, Ovacık, Pertek, Çemişgezek, Tahar Köprüsü, Elazığ, Harput, Hazar Gölü, Malatya, Kayseri, Kapadokya

TUR TARİHLERİ (6 GECE 7 GÜN) – 5 Gece Otel Konaklamalı

1.Tur: 12-18 Eylül (Yeni tarihler gelecek..)

Tur Programı

1. Gün: Afyon, Ankara, Çorum

Saat 18.00 ’da ÜÇKUYULAR (Opet İstasyon Karşısı), Saat: 18.30 ’de ÜÇYOL (Otobüs Ofisleri Önü), 18.45 ’de LOZAN MEYDANI (Fuar Kapısı Önü), 19.00 ’da BAYRAKLI (Bayraklı Üst Geçit Duraklar Önü), 19.15 ’de KARŞIYAKA ANIT (Karşıyaka Anıt Karşısı), 19.20 ’da KARŞIYAKA YUNUSLAR (Yunuslar Karşısı Mavi Kule Önü), 19.30 ’de MAVİŞEHİR (Mavişehir Ege Park Önü), 20.00 ‘da BORNOVA (Ege Üniversitesi Eğitim Kampüsü Önü), 21.00'de Salihli Belediyesi önünden yolcularımızı aldıktan sonra yola çıkıyoruz. Uşak, Afyon, Ankara yolunu izleyerek gerekli molaların ardından ÇORUM ’a ulaşıyoruz.

2. Gün: Çorum, Hattuşa Antik Kenti, Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı, Alaca Höyük, Ballıca Mağarası, Tokat

Sabah kahvaltımızı (ekstra) SUNGURLU ’daki tesislerde alıyor ve leblebisiyle ünlü kentimiz ÇORUM ’a doğru yol alıyoruz. İlk durağımız Hititlere 450 yıl başkentlik yapmış HATTUŞA ANTİK KENTİ oluyor. “UNESCO Dünya Mirası” ve “Dünya Belleği” Listelerindeki antik kentimizde Hatti ve Hititlerin heyecan dolu yaşamlarına ve dünyalarına doğru yolculuğa çıkıyoruz. 6 km lik surları, 71 mt uzunluğundaki yeraltı geçidi, sarayları, anıtsal kapılarıyla büyülendiğimiz şehirden ayrılarak YAZILIKAYA AÇIK HAVA TAPINAĞI ’na gidiyoruz. Bir zamanlar İmparatorluğun ulusal tapınağı olarak Hititlere ev sahipliği yaparken, kutlamaların ve törenlerin yapıldığı günlerdeki haliyle hayal ederken onların dünyasının derinliklerine iniyoruz. Son noktamız olan ALACAHÖYÜK ’te yapacağımız kısa ziyaret sonrası bu kez yönümüzü Roma İmparatoru Julius Sezar'ın, “Veni, Vidi, Vici…” (Geldim, Gördüm, Yendim…) dediği kentimiz TOKAT ’a doğru yola çıkıyoruz. Dünyanın en yaşlı ve en görkemli mağaralarından BALLICA MAĞARASI’ na ulaşıyor ve bu harika doğa müzesini ziyaret ediyoruz. Ardından Tokat’a ulaşıyor ve ahşap ve kalem işinin elele vererek süslediği LATIFOĞLU KONAĞI ’nı geziyoruz. Sonrasında Selçuklu Mimarisi ‘nin güzel eserlerinden GÖK MEDRESE ‘yİ görerek, komşusu TAŞHAN ’da serbest zaman kullanıyoruz. Yazma, bakır ve yöresel el sanatları alışverişi yapma imkanını yakaladığımız han ve sırtını yasladığı tepenin üzerindeki bir kartal yuvası gibi duran, Roma döneminde yol güvenliği için kurulmuş TOKAT KALESİ ’ni ve KAYA MEZARLARI ’nı uzaklardan selamlıyor ve HALIT SOKAĞI ‘nda minik bir yürüyüş yapıyoruz. Kültür, doğa ve şehir yaşamının el ele verip güzelliklerle donattığı günümüzü sonlandırarak otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama TOKAT‘ daki otelimizde.

3. Gün: Sivas, Kangal, Divriği, Karanlık Kanyon ve Kanyon ‘da Tekne Turu, Lökhane, Kemaliye Doğa Müzesi, Kemaliye

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, sonraki durağımız Sivas için hareket ediyoruz. Şehre ulaştığımızda; ilk Milli Kongre olma özelliğine sahip SIVAS KONGRESİ ’nin yapıldığı ATATÜRK KONGRE VE ETNOĞRAFYA MÜZESİ ’ni ziyaret ediyoruz. Daha sonra SELÇUKLU MEYDANI ’na geçiyor ve tarihin izlerini sürmeye devam ediyoruz. BURUCIYE, ÇIFTE MINARELI VE ŞIFAIYE MEDRESELERİ’ ni gördükten sonra Sivas’tan ayrılarak ÜRETİM ÇİFTLİĞİ ’ne gidiyoruz. Uluslararası Köpek Bilimi Federasyonu tarafından 'özel ırk' olarak kabul edilen KANGAL KÖPEKLERİ’ ni görerek hatıra fotoğrafımızı da aldıktan sonra, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki ULU CAMİ ve DARÜŞŞİFASI ’nı ziyaret etmek üzere DİVRİĞİ‘ ye geçiyoruz. Bakmaya doyamadığımız bu sanat şaheserini rehberimizden dinledikten sonra, yakın geçmişimizin Divriğili ustalarının elinden çıkan bir başka sanat şaheseri olan DİVRİĞİ EVLERİ ’ni görmeye sıra geliyor. Sonrasında yönümüzü ERZİNCAN ’ın ilçesi KEMALİYE ’ye çeviriyoruz. Ulaştığımızda ise hiç unutamayacağımız bir deneyime imza atıyor ve Fırat’ın kolu olan Karasu üzerinde bulunan, Dünya ‘nın ikinci büyük kanyonu, FIRAT ’ın gizli cenneti KARANLIK KANYON’ da tekne turuna çıkıyoruz. Doğanın sunduğu bu olağanüstü güzelliklerle büyülenirken, 1870’li yıllarda gündeme gelen ancak 2002 yılında açılan TAŞYOL ’u da görme imkanı yakalıyoruz. Sonrasında dut ve pekmezin dövülerek yapıldığı lök (dövmeç) ile dut, beşateş, oricik, pekmez ve bal gibi şifalı ürünlerin satışının yapıldığı LÖKHANE ’de mola veriyor ve sonrasında Türkiye’nin ilk Doğa Tarih Müzesi olan KEMALİYE DOĞA TARİHİ MÜZESİ ’ni ziyaret ediyoruz. Ardından doğası, kültürü ve evleriyle, sevda, hasret ve gurbet kokan türküleriyle, taş işçiliğinin benzersiz örnekleri ve mühendislik harikası köprüleri eski ismiyle EĞİN; yeni ismiyle KEMALİYE ’ye ulaşıyoruz. Her bir kapı tokmağı seyirlik olan evlerin arasında yürüyerek günü sonlandırıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama KEMALİYE‘ deki otelimizde.

4. Gün: Kemaliye, Sırakonak Köyü, Apçağa Köyü, Ocak Köyü, “Ta Tu Ta”, Kemah, Erzincan, Tunceli

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra; Anadolu’daki Türk konut türlerinin gerçek bir temsilcisi kabul edilen evlerin bulunduğu SIRAKONAK KÖYÜ ’nden yürüyüşe başlıyoruz. Ardından Ahmet Kutsi Tecer ’in “Orda bir köy var uzakta “şiirinin ilham kaynağı ve doğduğu köy olan, Kültür Bakanlığı Tarafından, tarihi dokusu bozulmadan günümüze kadar gelebildiği için ödüle layık görülen APÇAĞA KÖYÜ ’ne varıyoruz. Bölgedeki son durağımızda bölgeye katkıları bile efsane olan Recep Yazıcıoğlu’ nun adını taşıyan BAŞPINAR VALİ RECEP YAZICIOĞLU KÖPRÜSÜ oluyor. Hikâyesini dinleyip gördükten sonra, Hıdır Abdal Sultan tarafından kurulan ve günümüze kadar 700 yıllık geçmişi ile tarihi ve turistik değerlere sahip; dik bir yamaçta, bahçeler arasında havası ve suyunun temizliği ile dikkat çeken tarihi ve turistik OCAK KÖYÜ’ ne gidiyor ve bölgenin ilk ve tek müzesi olan ALİ GÜRER MÜZESİ’ ni geziyoruz. Ardından öğle yemeği için “Ta Tu Ta” (Tarım, Turizm, Takas) Projesi üyesi olan ekolojik tarım çiftliklerinden birine gidiyoruz. (“Ta Tu Ta”, Buğday Derneği tarafından yürütülen “Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi ve Gönüllü Bilgi, Tecrübe Takası” projesinin kısa adı. Türkiye’nin farklı bölgelerinde yer alan bu çiftliklerde isterseniz gidip gönüllü olarak çalışabiliyorsunuz. Çalışma karşılığında gönüllünün konaklama ve yemek ihtiyaçları çiftlik tarafından karşılanıyor. Ya da ben çalışamam ama oradaki hayatı görmek istiyorum diyorsunuz ve ücretli olarak konaklıyorsunuz.) Daha sonra Munzur Dağları boyunca ilerleyerek ERZİNCAN ’ın güzel ilçesi KEMAH’ a ulaşıyoruz. Fırat’ın kollarından Karasu’nun güzelliğine güzellik kattığı ilçede SULTAN MELİK TÜRBESİ ’ni ve sivil mimarinin güzel örnekleri KEMAH EVLER ’ini görerek, KEMAH KALESİ ’ni selamlıyor ve ERZİNCAN ’a yolculuğumuzu devam ettiriyoruz. Doğu Anadolu’nun modern kenti Erzincan’da SAAT KULESİ ve İSMET İNÖNÜ HEYKELİ ’nde anılarımız için fotoğraf çektikten sonra TUNCELİ ’ye gidiyoruz. Akşam yemeğimizi (ekstra) aldıktan sonra otelimize geçiyoruz. Geceleme TUNCELİ ‘deki otelimizde.

5. Gün: Tunceli, Munzur Vadisi Milli Parkı, Ovacık, Pertek, Çemişgezek, Tahar Köprüsü, Elazığ

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, TUNCELİ’ de panoramik bir şehir turu yaparak MUNZUR VADİSİ MİLLİ PARKI ’na gidiyoruz. Çok sayıda endemik bitkiye ve zengin floraya ve 42.674 hektar alana sahip, Doğu Anadolu Bölgesi’ nin Tunceli sınırları içerisinde yer alan, 1971 yılında milli park ilan edilen MUNZUR VADİSİ MİLLİ PARKI’ nı ziyaret ediyoruz. Turumuzun etkileyici ziyaret noktalarından birisi olan, bakir doğanın sunduğu olağanüstü güzellikleri veda ederek OVACIK ’a gidiyoruz. Munzur dağlarının güneyindeki Komünist Partili tek Belediye Başkanı seçilmiş ilçe olarak ünlenen OVACIK ’ı ziyaret ediyoruz. Ardından (Açık ve müsait olması durumunda belediye ziyaretinde bulunarak ilçe hakkında bilgiler ediniyoruz.) buradan ayrılarak, “Kuş Kanadı” ndan adını alan ilçemiz PERTEK ’e gidiyoruz. Panoramik olarak PERTEK KALESİ ’ni albümüz için görüntüledikten sonra KEBAN BARAJI suları altında kalmasıyla bir başka noktaya nakledilen; ÇELEBİ AĞA ve SUNGUR BEY CAMİ’ lerini ziyaret ediyoruz. Ardından Alevi Kültürü ‘nün en önemli ocaklarından biri olan AĞUÇAN OCAĞI, SAĞMAN KÖYÜ ’nde; SAĞMAN CAMİİ, TARİHİ KÖY ÇEŞMESİ ve KALE (Derun-ı Hisar) yi gördükten sonra hep hikâyelerden dinlediğimiz, televizyonlardan izlediğimiz ya da türkülerden duyduğumuz yerleri anılarımıza katarak, ÇEMİŞGEZEK ‘e ulaşıyoruz. Adını Bizans imparatoru Çimiskes ’den alan ilçede; ÇEMİŞGEZEK KÖPRÜSÜ (TAHAR KÖPRÜSÜ), UZUN HASAN TÜRBESİ, YELMANİYE CAMİSİ ve İN MAĞARALARI ’nı gördükten sonra TAĞAR VADİSİ ’nin çöküntülerle genişleyen yerinde kayalık arazi üzerine kurulan, sularının bolluğu ve verimli toprakları ile ünlü Doğu Anadolu Bölgesi’ nin Yukarı Fırat Havzasındaki ilimiz ELAZIĞ ’a gidiyoruz. Azık (bolluk) ili El-Azık ’tan ismini alan kentimizde ’e yola çıkıyoruz. 

6. Gün: Harput, Hazar Gölü, Malatya, Kayseri, Kapadokya

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra 1937’de Atamız tarafından bolluk ve bereketin ifadesi olarak El’azık adını alan kentimizin ilk sahiplerinden olan HARPUT ANTİK KENTİ ’ne çıkıyoruz. KALE ’yi, HAMAM ’ı görerek ARAP BABA TÜRBESİ, BALAK GAZİ ANITI, ALACALI CAMİ, ULU CAMİ ’yi ziyaret ediyoruz. Ardından ülkemizin derin tektonik göllerinden HAZAR GÖLÜ ’nü görüntüledikten sonra MALATYA için hareket ediyor ve KARAKAYA BARAJI ’nın üzerine kurulu KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ’ nü geçerek KAYISI DİYARI MALATYA’ ya ulaşıyoruz. 19.yy sivil mimarisinin en güzel örneklerinin sunulduğu BEŞKONAKLAR ve KERNEK ŞELALESİ, İNÖNÜ ANITI, ardından kayısı alışverişi için KAYISICILAR ÇARŞISI ’nda alacağımız serbest zaman sonrası, YENİ CAMİ, TAŞHORON KİLİSESİ ’ni görerek “Bulunmaz eşi…” diye yıllar önce şarkılara konu olan Malatya’dan Kayseri’ye doğru yola çıkıyoruz. Asurlular zamanından bu yana ticaretle arası iyi olan pastırma ve sucuğu ile ünlü kentimiz KAYSERİ ’ye ulaştığımızda KALE, SAAT KULESİ, SAHABİYE MEDRESESİ, BÜRÜNGÜZ CAMİ ’ni gören KAYSERİ MEYDAN ’da kısa bir anlatım sonrası hatıra fotoğraflarımızı çektikten sonra alışveriş için PASTIRMACILAR ÇARŞISI’ nda serbest zaman kullanıyoruz. Ardından Kapadokya’ ya ulaşıyor ve otelimize yerleşiyoruz.

7. Gün: Kapadokya, Konya, İzmir

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra GÖREME’ ye ulaşıyoruz. Bölgeye özgü taşların tanıtımının yapılacağı ONYX ATÖLYESİ ’ne giderek ustasının elinde şekillenip esere dönüşmesini izliyor ve alışveriş için zaman alıyoruz. GÜVERCİNLİK VADİSİ ve UÇHİSAR KALESİ ’nde alacağımız fotoğraf molası sonrası bu kez de Kızılırmak’ın getirdiği kilin ÇANAK-ÇÖMLEK ATÖLYESİ ’ndeki sunumunu izliyoruz. KONYA ’ya doğru hareket ediyoruz. “Her ne olursan ol yine gel” diyen Hz. MEVLANA ’nın çağrısına uyarak MEVLANA MÜZESİ ve TÜRBESİ ’ni ziyaret ediyor ve İZMİR ’e doğru yol alıyoruz. Yolda vereceğimiz kısa molalar ile akşama doğru İZMİR ’de oluyoruz. 

 

Tarih

Seçenekler

İki Kişilik Odada
Kişi Başı

Tek Kişi

Ek Yatak

Çocuk

18.09.2020

Erken Rezervasyon Fırsatı

1699.00 TL
1499.00 TL

2199.00 TL
1899.00 TL

1699.00 TL
1499.00 TL

0 - 6 Yaş 799.00 TL
7 - 12 Yaş 1299.00 TL

Fiyata Dahil Hizmetler

- Turizm Belgeli Araçlar Ulaşımlar ve Tüm Turlar

- Oteller ’de 4 GECE Yarım Pansiyon, 1 GECE Oda Kahvaltı (Tunceli) Olmak Üzere 5 GECE Konaklama

- Oteller ’de 4 Akşam Akşam Yemeği (Tunceli Hariç)

- Oteller ‘de 5 Sabah Kahvaltısı

- Profesyonel Rehberlik Hizmeti

- Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası

(+65 Yaş Üzeri +20 TL Fark ödemektedir.)

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

- Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri

- Öğle Yemekleri ve Molalar

- Tunceli ‘de Akşam Yemeği

- Karanlık Kanyon ‘da Tekne Turu Gezisi

- Seyahat Sigortası İptal Güvence Paketi 0-64 Yaş: 40 TL

 Seyahat Sigortası İptal Güvence Paketi 65-80 Yaş: 80 TL

Oteller

1.GECE: 5* Dedeman Hotels, TOKAT v.b

2.GECE: Otel Bozkurt, KEMALİYE v.b.

3.GECE: 4* Grand Şaroğlu, TUNCELİ v.b.

4.GECE: 4* Park Dedeman Hotel, ELAZIĞ v.b.

5.GECE: 4* Dinler Hotels, NEVŞEHİR v.b.