İzmir Çıkışlı Büyük Ukrayna Turu
499 Euro
7 gece 8 gün

BÜYÜK UKRAYNA TURU 2021

KIEV – ODESSA – UMAN – VINNITSA – LVIV – REVNE

İzmir’den Aktarmasız Direkt Uçuş Konforu ile…
Vizesiz ve Kimlikle Geçiş İmkânı! Pasaport Yok! Vize Yok!

Karantina Yok, PCR Testi Zorunluluğu Yok!

Gün Kayıpsız Tam 8 Gece 9 Gün (7 Gece Otel Konaklama)

1.Tur: 26 Eylül - 04 Ekim, 2.Tur: 17-25 Ekim

1. Gün: İzmir – Kiev (Aktarmasız Direkt Uçuş Konforu ile…) (Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece yarısı uçuşu)

İzmir Adnan Menderes HavalimanıDış Hatlar 'da 1 Gün evvelden SMS ile bildirilen saatte buluşuyoruz. Gerekli Check-In ve Bagaj işlemlerimizi tamamlayarak uçuşa katılıyoruz. 23.50 uçuşu ile Kiev 'e olan Direkt uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Yerel saat ile 02.05 gibi varıyoruz ve rehberimiz ile buluşuyoruz. Araçtaki yerimizi aldıktan sonra başkent Kiev `deki otelimize yerleşiyoruz. Geceleme Kiev 'deki otelimizde.  

2. Gün: Kiev

Sabah kahvaltımızı Kiev 'deki otelimizde aldıktan sonra Kiev Turumuz başlıyor. Dinyeper Kıyısına kurulan bu şehir ismini efsaneye göre Kiy, Şek ve Horiv adlı 3 kardeşin en büyüğü Kiy`den almıştır. Kiev`de panoramik şehir turuna başlıyoruz. Son yıllarda ihtilallerle dünya kamuoyunun gündemine gelen Kiev, aynı zamanda, Ruslar`ın tarihindeki ilk başkent olma özelliğine sahiptir. 1500 yıllık tarihi olan Kiev, ayrıca, Dünyanın en yeşil şehirlerinden biridir. Shevchenko Bölgesi`nde yer alan ve Kiev`in en merkezi ve işlek caddesi olan 1100 Metre uzunluğundaki ünlü Kreschatik caddesi, Europeiskaya ile Bessarabskaya Meydanlarını birbirine bağlayan eşsiz bir konuma sahip. Başbakanlık Parlemento Binası, Mihaylovski Klisesi, Prenses Olga Heykeli ve Bağımsızlık Anıtı`nı gördükten sonra, panoramik turumuzu, Kiev`in ana meydanları ile belli başlı tarihi binalarını görüp bitireceğiz. Turumuz sonrası serbest zaman. Geceleme Kiev 'deki otelimizde.

3. Gün: Kiev – Odessa

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası Ukrayna’nın Odessa şehrine doğru yola çıkıyoruz. Varışımız sonrası panoramik şehir turu. Karadeniz’in en önemli şehirlerinden Odessa bir zamanlar Tatarlar’ın ve Osmanlılar’ın en kilit konumdaki Hacıbey Kalesi’nin bulunduğu yerde Ruslar, 1700’lerin sonlarında Odessa kentini kurmuşlar ve bu kent, 1800’lü yıllarda, St. Petersburg ve Moskova’dan sonra, Rusya’nın üçüncü büyük kenti haline gelmişti. Günümüzde Karadeniz’in İbiza’sı olarak adlandırılan ve Ukrayna’nın üçüncü büyük kenti olan Odessa, Ruslar’dan kalan tarihi binaları ve şehir yapısı, yemyeşil sokakları, geniş parkları ve sahil şeridiyle, sadece Karadeniz’in değil, Doğu Avrupa’nın da en güzel şehirlerinden biridir. Bu turda, Odessa Opera Binası, Çariçe 2. Katerina Anıtı, dünyaca ünlü Potemkin Merdivenlerinin yansıra, eşsiz mimari örneklerini göreceğiz. Turumuzun ardından, otelimize yerleşiyoruz. Dileyen konuklarımız, kentin araç trafiğine kapalı, cıvıl cıvıl sokaklarında renkli bir akşamın tadını çıkartabilirler. Geceleme otelimizde.

4. Gün: Odessa

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası Katakomplar turu için otelimizden hareket ediyoruz. Bu turumuzda sizi, şehrin geniş alanına uzanan bir yeraltı labirenti olan Katakompları gezmeye davet ediyoruz. 200 yıl önce inşa edilmiş olan bu yeraltı tünelinin toplam uzunluğu yaklaşık olarak 3500 kilometredir. Bu tüneller, Odesa’nın İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sının işgaline uğradığı üç yıl boyunca, yerel direnişçiler (partizanlar) tarafından kullanılmış ve direnişçiler, bu süre boyunca yaşamlarını, bu yeraltı labirentlerinde geçirmişlerdir. Turumuzda, o dönemin orijinal eşyalarını görerek, yeraltı labirentlerinde üç yıl yaşayan insanların direnişi ve yaşantısına tanıklık edeceğiz. Turumuz sonrası Gece hayatıyla meşhur ve ünlü plajları ile bilinen Arcadia bölgesine hareket ediyoruz. Varışımız sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Odessa plajlarını, Meçhul Bahriyeli Anıtını ve Arcadia Bölgesini tamamen görebileceğimiz tekne turuna katılabilirler. (20 EUR). Turumuz sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

5. Gün: Odessa – Uman – Vinnitsa

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası Ukrayna’nın Vinnitsa şehrine doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Uman şehrine giriyoruz. Uman Eski Podolya eyaletinin başkenti olup içerisinde büyük bir tarih barındırmaktadır. Uman Yahudiler için en önemli liderlerden Breslovlu Rabbi Nachman’ın kabrine ev sahipliği yapıyor. Nazi Almanya’sının zulmünde yiten Yahudileri anmak ve hacı mertebesine ulaşmak için her sene binlerce Yahudi dünyanın çeşitli yerlerinden burayı ziyaret etmek için gelir. Uman gezimizin ardından akşama doğru Vinnitsa’ya varıyoruz. Panoramik şehir turunun ardından otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

6. Gün: Vinnitsa – Ternopol – Lviv

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası Lviv’e doğru yola koyuluyoruz. Yol üzerinde Ternopol şehrini göreceğiz. Öğleden sonra Lviv’e varıyoruz. Merkeze varışımızı takiben yürüyerek şehir turumuzu yapıyoruz. II. Dünya savaşında zarar görmemiş ender şehirlerinden biri olan Lviv, trafiğe kapalı meydan ve caddeleri ile UNESCO listesindeki şehirlerden bir tanesidir. Yüz yıldan fazla süre Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun yönetiminde kalan Lviv, o dönemde yapılmış ve bugühemen hemen tamamı korunmuş olan binalarıyla, şirin bir Orta Avrupa şehridir. Rus yönetiminde hemen hiç kalmamış olan bu şehir, Ukrayna’nın bambaşka bir yüzünü oluşturur. Opera Binası, Ünlü Maria Zankovetska Tiyatro Binası, en eski katedral ve kiliselerin yer aldığı Svobada Meydanı görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuzun ardından serbest zaman. Geceleme otelimizde.   

7.Gün: Lviv

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası Şatolar turu için otelimizden hareket ediyoruz. Lviv şehrinin dışında kurulmuş birçok şato bulunmaktadır. Gezimiz sırasında da bunlardan 2 tanesini göreceğiz. Orijinal halleri XVIII ve XIX yy.’dan günümüze kadar korunmuş olan bu şatolarda adeta geçmişe, şövalye dönemine bir yolculuk yaşayacaksınız. Şatolar turumuz sonrası Eczacılık müzesi & Çikolata Fabrikası Satış Mağazası & Ünlü Ermeni Kilisesi&Arsenal turu için hareket ediyoruz. Yüzlerce yıl önce insanların hastalılarına nasıl şifa bulunduğunun gösterildiği Eczacılık Müzesi’ni, eski cağlara ait silahları, şövalye zırhlarını göreceğiz göreceğiz. Ardından Kars’ta bulunan Ünlü Ani Ermeni Kilisesinin bir eşi olan Lviv Ermeni Kilisesini ziyaret edeceğiz. Muhteşem freskleri ile bu kilise bizleri bekliyor. Daha sonra dünyaca ünlü Lviv çikolatalarının satıldığı fabrika satış mağaza zincirlerinin en ünlü ve 4 katlı satış merkezinde kahve molası ve serbest zaman. Daha sonrasında bu eşsiz Orta Avrupa şehrinin tadını çıkartmaya devam edebilirsiniz.  Turumuzun ardından otelimize transfer. Akşam ise eğlenceye Lviv’in en eğlenceli mekanlarında güne devam edebilirsiniz. Geceleme otelimizde.  

8. Gün: Lviv – Lutsk – Klevan – Rivne – Kiev 

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası Lutsk’ a hareket ediyoruz. Modern mimarisi ile bilinen Polonya, Litvanya ve Rus eserlerinin çok bulunduğu Lutsk şehrine ulaşıyoruz. Lubart Kalesi, Teslis Katedrali, Heykel evi panoramik turumuzda görülecek yerlerden bazılarıdır. Lutsk gezisi ve serbest zaman sonrası, Ülke’nin en popüler noktalarından biri olan tek yönlü tren hattı üzerinde bulunan Aşk Tüneli ile bilinen Klevan’a varıyoruz. Tünelde verilecek fotoğraf molası sonrası Rivne’ye ulaşıyoruz. Rivne’de panoramik görülüp Başkent Kiev’e hareket ediyoruz. Kiev’e varışımız sonrası uçuş saatine kadar serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği yer ve saatte buluşuncaya kadar Ukrayna'nın hem başkenti hemde en renkli şehirlerinden birisinde doyasıya serbest zamanımız olacak.

9. Gün: Kiev – İzmir (Aktarmasız Direkt Uçuş Konforu ile…) (Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece yarısı uçuşu..

Belirlenen saatte rehberimiz ve aracımızla buluşup havalimanı transferini gerçekleştiriyoruz. 02:45 uçuşu ile Kiev'den İzmir' direk uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. İzmir lokal saati 05:00' de iniyoruz ve bir başka seyahatte tekrar buluşmak dileği ile vedalaşıyoruz.

 

TUR FİYATLANDIRMALARI

(Nakit/Havale)

2 ve 3 Kişilik

Oda / Kişi başı

Tek Kişilik

Oda / Kişi başı

3 – 12 Yaş

Çocuk

0 – 2 Yaş

Çocuk

Erken Rezervasyon Fırsatı

Normal Sezon

699 €

499 €

899 €

699 €

599 €

399 €

199 €

149 €

Bu turda Erken Rezervasyon indirimimiz bulunmaktadır. Erken Rezervasyon indirimi acenta tarafından belirlenmiş kontenjan için geçerli olup, bu kontenjan bittiğinde fiyatlarımız kademeli olarak artış gösterecektir.

Erken Ödeme için herhangi bir tarih bulunmayıp sadece belirli kontenjan içindir. Erken Al, Karlı Çık!

 
Oteller:
Kiev - 4* Terra Nova vb.
Odessa - 4* Continental vb.
Vinitsa - 4* France vb.
Lviv - 3* Panska Gora vb.

FİYATA DÂHİL OLAN HİZMETLER

  • İzmir ‘Den Aktarmasız Direkt Gidiş Ve Dönüş (Kiev),
  • Yerel Ulaşım Hizmetleri,
  • Yerel Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmetleri,
  • 3* ve 4* Otellerde 2 Gece Kiev, 2 Gece Odessa, 1 Gece Vinnitsa, 2 Gece Lviv Olmak Üzere Toplam 7 Gece Kahvaltı Dâhil Konaklama,
  • Kiev, Odessa, Uman, Vinnitsa, Lviv, Ternopol, Lutsk, Klevan, Rivne Şehir Turları,
  • Katakomblar Turu,
  • Arcadia Turu,
  • Şatolar Turu,
  • Eczacılık Müzesi Ve Çikolata Fabrikası Turu,
  • Ünlü Ermeni Klisesi Ve Arsenal Turu,
  • Klevan Aşk Tüneli Turu,
  • Bazı Şehirlerde Alınan Mecburi Yerel Rehberlik Hizmetleri,
  • Tüm Otoban Check-Point Ve Otopark Ücretleri,
  • Şehir Vergileri,
  • Gümrük Vergileri,
  • Programda Belirtilen Panoramik Şehir Turları,
  • Zorunlu Mesleki Zorunluluk Sigortası (+65 Yaş üzeri 15 € ilave alınmaktadır.)

Fiyata Dâhil Olmayan Hizmetler

  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri,
  • Otelde Alınan Ekstralar ve Tüm Kişisel Harcamalar,
  • Öğle ve Akşam Yemekleri,
  • Şöför ve Rehber Bahşişleri,
  • Yurtdışı Çıkış Harcı,
  • Seyahat İptal, Devir, Güvence Paketi: 15 €
  • (65 – 80 Yaş 30 € olarak hesaplanır.)