Otobüsle Özel Karadeniz Turu
9.999 TL
TİFLİS & BATUM & ERZURUM & TOKAT DAHİL PROGRAM

Tiflis & Batum Konaklamalı | Otobüslü Program

KARADENİZ VE YAYLALAR TURU

Anadolu'dan Başlayan Bir Karadeniz Yolculuğuna Çıkıyoruz!
Tokat & Erzincan & Erzurum & Kars Dahil!

9 Gece 10 Gün (8 Gece Konaklama)

Hattuşa Antik Kenti, Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı, Zile, Pazar, Ballıca Mağarası, Tokat, Yıldızeli, Sivas, Zara, İmranlı, Refahiye, Erzincan, Mercan, Tercan, Aşkale, Erzurum, Pasinler, Köprüköy, Sarıkamış, Ani Antik Kenti, Kars, Posof, Akhasltsike, Tiflis, Posof, Akhasltsike, Tiflis, Gori, Batum Sarp, Arhavi, Çifte Köprüler, Kamilet Vadisi, Mençuna Şelalesi, Çamlıhemşin, Ayder Üst Yaylalar, Ayder Yaylası, Çamlıhemşin, Fırtına Deresi, Pazar, Rize, Gündoğdu, Rize Bezi Alışverişi, Çay Fabrikası, Uzungöl Yaylası, Uzungöl Üst Yaylalar (Haldızen veya Lustra & Karaster Yaylaları), Uzungöl Dursun Ali Müzesi, Uzungöl-Taşkıran Mevkii, Sürmene, Maçka, Çoşandere, Altındere Milli Parkı, Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Akçaabat, Giresun, Ordu, Boztepe, Samsun, Amasya

Tur Hareket Tarihleri
Her Tarih için 10 Koltuk için PROMOSYON Yayınladık!

Tur Tarihleri
İlk 10 Koltuk İçin Promosyon
Erken Rezervasyon Fiyatı
22 Haziran-01 Temmuz (Bayram)
9999 ?
10999 ?
29 Haziran-08 Temmuz
9999 ?
10999 ?
13-22 Temmuz
9999 ?
10999 ?
27 Temmuz-05 Ağustos
9999 ?
10999 ?
10-19 Ağustos
9999 ?
10999 ?
24 Ağustos-02 Eylül
9999 ?
10999 ?
07-16 Eylül
9999 ?
10999 ?

Tur Programı

1 Gün: İzmir, Turgutlu, Salihli, Kula, Uşak, Afyon, Sungurlu

Saat 17.00 `da ÜÇKUYULAR (Meydan-Heykel Karşısı otobüs durakları(inönü caddesi çıkışı), Saat: 17.30 `de ÜÇYOL (Otobüs Ofisleri Önü), 17.45 `de LOZAN MEYDANI (Fuar Kapısı Önü), 18.00 `da BAYRAKLI (Bayraklı Üst Geçit Duraklar Önü), 18.15 `de KARŞIYAKA ANIT (Karşıyaka Anıt Karşısı), 18.20 `da KARŞIYAKA YUNUSLAR (Yunuslar Karşısı Mavi Kule Önü), 18.30 `de MAVİŞEHİR (Mavibahçe AVM Önü), 19.00 `da BORNOVA (Ege Üniversitesi Eğitim Kampüsü Önü) yolcularımızı aldıktan sonra yola çıkıyoruz. Bu arada bu turumuza güzergah üzeri TURGUTLU, SALİHLİ, KULA, UŞAK, AFYON güzergahlarından yol üzerinden katılabilirsiniz. Gerekli molaları rehberin belirleyeceği noktalarda aldıktan sonra sabah erken saatlerde ÇORUM `a ulaşıyoruz.

2 Gün: Sungurlu, Hattuşa Antik Kenti, Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı, Zile, Pazar, Ballıca Mağarası, Tokat

Sabah kahvaltımızı (ekstra) leblebisiyle ünlü kentimiz ÇORUM ’un SUNGURLU ilçesindeki tesislerde alıyor ve turumuza başlıyoruz. İlk durağımız Hititlere 450 yıl başkentlik yapmış HATTUŞA ANTİK KENTİ oluyor. “UNESCO Dünya Mirası” ve “Dünya Belleği” Listelerindeki antik kentimizde Hatti ve Hititlerin heyecan dolu yaşamlarına ve dünyalarına doğru yolculuğa çıkıyoruz. 6 km lik surları, 71 mt uzunluğundaki yeraltı geçidi, sarayları, anıtsal kapılarıyla büyülendiğimiz şehirden ayrılarak YAZILIKAYA AÇIK HAVA TAPINAĞI ’na gidiyoruz. Bir zamanlar İmparatorluğun ulusal tapınağı olarak Hititlere ev sahipliği yaparken, kutlamaların ve törenlerin yapıldığı günlerdeki haliyle hayal ederken onların dünyasının derinliklerine iniyoruz. Ardından yönümüzü Roma İmparatoru Julius Sezar'ın, “Veni, Vidi, Vici…” (Geldim, Gördüm, Yendim…) dediği Zile (Zela)’da öğle yemeği molası veriyoruz. Ardından KAZOVA ’nın güzel görüntülerinin eşliğinde Pazar İlçesindeki BALLICA MAĞARASI ’na doğru yol alıyoruz. Bir doğa harikası kabul edilen mağarada geçirdiğimiz keyifli dakikaların ardından kentimiz TOKAT için yola çıkıyoruz.  Ulaştığımızda Selçuklu Mimarisi ‘nin güzel eserlerinden GÖK MEDRESE ‘yİ görerek, komşusu TAŞHAN ’da serbest zaman kullanıyoruz. Dileyen yolcularımız yöreye özgü yazma, bakır ve yöresel el sanatları alışverişi yapabilir, dileyen yolcularımız da hanın otantik havasının eşliğinde çaylarını yudumlayabilirler. Ardından 900 adımda 900 yıllık tarih yürüyüşümüze başlıyor ve fotoğraflarımızı çekerek, keyifle eserleri inceliyoruz. Tepenin üzerindeki bir kartal yuvası gibi duran, Roma döneminde yol güvenliği için kurulmuş TOKAT KALESİ ’ni ve KAYA MEZARLARI ’nı uzaklardan selamlarken, HALIT SOKAĞI ‘ndaki TOKAT EVLER ’ini görüntülüyor, ULU CAMİ ’yi ziyaret ediyor, YAĞIBASAN MEDRESESİ ’ni, DEVECİLER HANI ’nı, YAZMACILAR HANI ’nı görüyoruz. Açık Hava Müzesi haline gelen TARİHİ SULU SOKAK taki İpek Yolu’nun DEVE KERVANI ’yla çekileceğimiz günün son fotoğrafı ile günü sonlandırıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama TOKAT ‘daki otelimizde.

3 Gün: Tokat, Yıldızeli, Sivas, Zara, İmranlı, Refahiye, Erzincan, Mercan, Tercan, Aşkale, Erzurum

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Sivas için hareket ediyoruz. İsmini Yıldız Dağı’ndan alan Yıldızeli üzerinden, modern kentimiz SİVAS ’a ulaşıyor ve ziyaretlerimize başlıyoruz. CUMHURİYET MEYDANI ’nda aracımızdan ayrılarak; ilk Milli Kongre olma özelliğine sahip SIVAS KONGRESİ ’nin yapıldığı ATATÜRK KONGRE VE ETNOĞRAFYA MÜZESİ ’ni ziyaret ediyoruz. Ardından SELÇUKLU MEYDANI ’na geçiyor ve tarihin izlerini sürmeye devam ediyoruz. BURUCIYE, ÇIFTE MINARELI VE ŞIFAIYE MEDRESELERİ’ ni ve KALE CAMİİ ’ni gördükten sonra Sivas’a veda ediyor ve Zara, İmranlı, Refahiye üzerinden ERZİNCAN ’a ulaşıyoruz. DÖRTYOL MEYDANI ’nda inerek serbest zaman kullanmaya başlıyoruz. Dileyen misafirlerimiz SAAT KULESİ ve İNÖNÜ HEYKELİ ’nde hatıra fotoğrafı çekebilir, dileyen yolcularımız da BAKIRCILAR ÇARŞISI ’nı gezebilirler. Ardından Ülkemizin Çatısı kabul edilen, ERZURUM için hareket ediyoruz. Cumhuriyete giden yolda ERZURUM KONGRESİ ’ne ev sahipliği yapan KONGRE BİNASI ‘nı, YAKUTIYE MEDRESESİ-TÜRK İSLAM ESERLERI ve ETNOGRAFYA MÜZESİ ’ni, Kanuni Sultan Süleyman dönemine ait Mimar Sinan’ın Kıbrıs Fatihi Sadrazam Lalapaşa için yaptığı LALAPAŞA CAMİİ ’ni görerek, çok kısa bir alışveriş molası veriyoruz. Dileyen yolcularımız bu süre içersinde oltu ve yöresel hediyelik eşyaların da satışının yapıldığı RÜSTEMPAŞA KERVANSARAYI ’nı gezebilir, dileyen yolcularımız da meydanı çevreleyen yukarıdaki eserleri fotoğraflayabilir. Ardından Kırlangıç Kubbeli ULU CAMİİ ’yi ve ERZURUM 'un sembolü haline gelen usta ile çırağın söylencesine konu olan ÇIFTE MINARELİ MEDRESE ’yi, ÜÇ KÜMBETLER ’i görüntüleyip otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeğimizi alıyor ve Erzurum ’daki otelimizde konaklıyoruz.

4 Gün: Erzurum, Pasinler, Köprüköy, Sarıkamış, Ani Antik Kenti, Kars

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, Serhat Şehrimiz KARS ’a doğru yola çıkıyoruz. Pasinler, Köprüköy üzerinden SARIKAMIŞ ’a ulaşıyoruz. Yolumuz üzerinde İlhanlı emirlerinden Emir Çoban Noyin Salduz tarafından, 1298 yılında yapılan ÇOBAN DEDE KÖPRÜSÜ ’nü görerek, ALLAHUEKBER DAĞI ŞEHİTLİĞİ ’nde fotoğraf molası veriyoruz. Vatan uğruna can veren şehitlerimizi minnetle anıyor ve yolculuğumuza devam ediyoruz. Derler ki: “Kars’ı görmek istiyorsan, Kars’a gitmelisin. Çünkü yol üzerinde değil, ülkemizin en doğusunda…” Biz de bu çağrıya uyuyor ve ülkemizin Kafkasya`ya açılan kapısı KARS `a gidiyoruz. Ziyaretimize Ermenistan sınırında yer alan 2016 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan ANİ HARABELERİ `nden başlıyoruz. Bir zamanların 1001 kiliseli 40 kapılı şehri olarak anılan kentin; SURLARI ’nı görerek, ASLANLI KAPI ’dan geçiyor ve TİGRAN HONENTS KİLİSESİ ’ne gidiyoruz. Ardından rivayete göre Selçuklu Sultanı Alpaslan’ın cuma namazını kıldığı EBU’L MENUÇEHR CAMİSİ ’ni ziyaret ederek Arpaçay’ın üzerine kurulu İPEKYOLU KÖPRÜSÜ ’nün güzel görüntülerini hafızalarımıza ve karelerimize aldıktan sonra, Bostan Deresi’nin iki yakasındaki mağaraları ve sonrasında ATEŞGEDE ’yi görüyoruz. Sonrasında hem doğulu hem batılı özellikleriyle komşu Erzurum, Ağrı, Iğdır illerden kültürü ve yaşam tarzıyla farklı şehrimizi tanımaya başlıyoruz. 1877 yılından sonraki 40 yıl boyunca Rus işgali altında kalan şehirde; Baltık mimarisinin izlerini sunan evlerini, şehrin birbirini 90 derecelik açıyla kesen sokaklarını görerek yürüyüş yapıyoruz. KARS KALESİ, FETHİYE CAMİİ (ALEKSANDER NEVSKY KATEDRALİ) 12 HAVARİLER, TAŞ KÖPRÜ, EVLİYA CAMİİ, HARAKANİ TURBESİ, MAZLUM AĞA HAMAMI, NAMIK KEMAL EVİ, GAZİ MUHTAR PAŞA KONAĞI, KONSERVATUAR BİNASI, KARS SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI, RUS KONSERVE FABRİKASI, ESKİ VALİ KONAĞI BİNASI, DEFTERDARLIK BİNASI gibi yapıları görme imkânı yakalıyoruz. Kars’a yöreye özgü KARS BALI, GRAVYERİ ve KAŞARI alışverişi için alacağımız kısa molanın ardından otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama KARS ‘daki otelimizde.

5 Gün: Kars, Posof, Akhasltsike, Tiflis

Sabah kahvaltımızı KARS ‘daki otelimizde erken saatlerde aldıktan sonra uzun bir yolculuk bizleri bekliyor olacak. POSOF ‘dan sınırı geçtikten sonra, yolumuz üzerinde Abhazya Türkleri ‘nin yaşadığı AKHALTSİKE şehrini görme fırsatı elde ediyoruz. Kısa molaların ardından Gürcistan ‘ın ışıltılı başkenti TİFLİS ‘e ulaşıyoruz ve turumuza başlıyoruz. Defalarca yıkılıp tekrar kurulmasına rağmen halen günümüze kadar onlarca tarihi eseri taşımayı başarmış başkentte pek çok medeniyetinde izlerini görebileceğiniz TİFLİS ‘i geziyoruz. TİFLİS; Asya ‘nın çok ilgi çeken kentlerinden birisi olma özelliğini de taşıyor. Burada vereceğimiz serbest zamanın ardından Türklerin, Azerilerin, Ermenilerin ve Gürcülerin bir arada olduğu SHARDENI CADDESİ ‘ne geçiyoruz. KURA NEHRİ ‘nin kenarında Tarihi rengarenk ESKİ TİFLİS VE EVLERİ ‘ni, CUMA CAMİOSMANLI HAMAMI ‘nı gördükten sonra Orta Doğu Ülkeleri’ndeki en büyük 3. Katedral olan SAMEBA KATEDRALİ ‘ni görme fırsatı elde ediyoruz. Ardından dileyen yolcularımız ile (ekstra) METEKHI Köprüsü’nün yanından kalkan TELEFERİK ile SOLALAKİ TEPESİ ’ne çıkıyoruz. NARİKALE KALESİ ve GÜRCÜ ANNE HEYKELİ ’ni gördükten sonra aracımız ile panoramik bir şehir turu yapıyoruz. ÖZGÜRLÜK MEYDANI, RUSTAVELLİ CADDESİ ve ESKİCİ PAZARI’nı gördükten sonra Tiflis Merkez ‘de serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz Gürcü mutfağının veya deniz mahsullerinin tadına bakma imkânı bulabilirler. Geceleme TİFLİS ‘deki otelimizde.

6 Gün: Tiflis, Gori, Batum

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, yolumuzu bu sefer BATUM ‘a çeviriyoruz. GORİ yolunu takip ederek BATUM ‘a ulaşıyoruz. Akşamları suyun ışık ve müzikle buluştuğu parktan BATUM ADALET SARAYI ’nı görüyoruz. Ters süt şişesi şeklinde yapılan yapıyı (sütün saflığının temizliğinin, dürüstlüğün simgesi olması sebebiyle) görerek panoramik şehir turumuza devam ediyoruz. 6 MAYIS PARKI ve Yunus Gösterilerinin yapıldığı DOLPHINARIUM ’u geçerek BATUM Liman’a ulaşıyoruz. Aracımızdan inerek Batum’un manolya ağaçlarıyla süslü caddelerinde yürüyüşümüze başlıyoruz. Hüzünlü bir aşk hikayesini rehberimizden dinlerken bizler de ALİ VE NİNO HEYKELİ ’ni görüntülüyoruz. Ardından ilk kez 1863 de Osmanlı zamanında yapılan BATUM FENER KULESİ ’ni, Gürcü alfabesini ve insanın özgürlüğünü temsil eden ALFABE KULESİ ’ni, FERRİS WHEEL ’i, ayakta kalmayı başaran ORTA CAMİ ’yi ve İzmir Saat Kulesi’nin benzeri CHACHA KULESİ ’ni görüntüledikten sonra BATUM BULVARI ’na gidiyor ve sahile doğru yürüyoruz. BATUM PIER ’den şehrin silüetini ve sahili izliyor, bambuların, heykellerin süslediği bulvarın hareketliliğine bizler de ortak oluyoruz. Ardından TİYATRO MEYDANI ’na gidiyoruz. POSEIDON HEYKELİ ’nde alacağımız hatıra karemiz sonrası BATUM ’un idare merkezini oluşturan binalarını geçerek AVRUPA MEYDANI ’na ulaşıyoruz. MEDEA HEYKELİASTRONOMİ SAATİ ’nin güzelliği karşısında büyülenirken yürüyüşümüzü bu kez de KUTAISI Caddesi yönünde sürdürüyoruz. ST. NİCOLAS KİLİSESİ, PİAZZA MEYDANI ile turumuzu sonlandırıyoruz. Tur bitimi dileyen misafirlerimiz GÜRCÜ mutfağının yöresel içkilerinin, müziklerinin ve yemeklerinin bir araya geldiği GÜRCÜ GECESİ aktivitesine katılabilirler. Konaklama Batum’daki otelimizde.

7 Gün: Gürcistan Batum, Sarp, Arhavi, Çifte Köprüler, Kamilet Vadisi, Mençuna Şelalesi, Çamlıhemşin, Ayder Üst Yaylalar, Ayder Yaylası Konaklama

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, Roma Dönemi’nde inşası gerçekleştirilen, yapıldığı dönemden bu yana pek çok kez el değiştiren GONIO KALESİ ’ni panoramik olarak görerek, ülkemiz topraklarından doğan ÇORUH NEHRİ ’nin üzerinden geçiyoruz. Ardından SARP SINIR KAPISI ’na ulaşıyoruzGeçiş işlemlerimizin ardından Doğu Karadeniz ’in eşsiz güzelliklerini keşfe devam ederek, ARHAVİ ’ye ulaşıyoruz. Özellikle ARHAVİ ‘deki ÇİFTE KÖPRÜLER bizi görüntüsüyle kendisine hayran bırakacak, sonrasında bizleri bekleyen minibüslerimizle ülkemizin el değmemiş cennetlerinden KAMİLET VADİSİ ’ne gidiyoruz. İsminin ilk bulunduğunda çevre köylerin başkalarına mesaj vermek için Mençuna (hisselidir) dedikleri; (Ekstra Tur: Arhavi-Çifte Köprüler-Kamilet Vadisi-Mençuna Şelalesi Turu) Doğu Karadeniz’in en güzel şelalelerinden olan MENÇUNA ŞELALESİ ’ne gidiyoruz. Yürüyüş ve tırmanışın ardından turumuzu rehberimiz eşliğinde sonlandırıyoruz. Gerek Mençuna gerekse Çifte Köprüler ‘deki fotoğraflarımızı anılarımıza ekledikten sonra tur aramızdaki yerimizi alıp yol çıkıyoruz. ÇAMLIHEMŞİN ‘den minibüslerle (Ekstra Tur: Ayder Üst Yayla (Zilkale-Palovit Şelalesi-Köyler) Turu) vadinin gizemli güzelliğini keşfe çıkıyoruz. KONAKLAR MAHALLESİ ’nde bölgenin en eski “TAŞ KONAK” larını da görüntüledikten sonra, ekran başında bizleri doğası ile büyüleyen SEVDALUK dizisinin çekimlerinin de yapıldığı köye gidiyoruz. Yine bölgenin en eski taş köprülerinden ÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ (ŞENYUVA KÖPRÜSÜ) ‘nü görüyor, doğanın güzelliğine, Fırtına’nın sesine şahitlik ediyoruz. Daha sonra yeryüzündeki cenneti keşfe devam ediyor ve ZİL KALE ’ye doğru vadide ilerliyoruz. Kale hakkında bilgi aldıktan sonra bu kez cennetten gelen sese kulak veriyor; önce PALOVİT ŞELALESİ ’ni görmeye gidiyoruz. Sonrasında Karadeniz’in yaşayan köylerini, girişinden itibaren bizleri gülümseten ve şaşırtan tabelalarından, Karadeniz insanının zekasına, orijinal SERENDER (Nayla) ’lerinden KARAYEMİŞ ’lerine kadar vadiyi ve uzaktan görünen köyleri keyifle izliyoruz. Dileyen konuklarımız ise FIRTINA DERESİ ’nin en keyifli aktivitelerinden (ekstra aktivite) ZİPLİNE ve RAFTİNG aktiviteleriyle vakitlerini eğlenceli bir hale getirebilirler. Sıradaki durağımız Karadeniz Yaylaları içerisinde en keyiflilerinden birisi olan AYDER YAYLASI. Rivayete göre; Mitolojide “Tanrı’nın kendine ayırdığı topraklar” diye geçen Fırtına’dan başlayıp Kaf Dağı’na kadar devam eden Colchis bölgesinin de içinde bulunduğu vadiye giriş yapıyoruz. Kaçkar Dağları’nın eteğinde her zaman yeşil kalan ladin ve çam ağaçlarının, sarıdan kırmızıya dönüşen gürgen, kayın ve köknar ormanlarının arasında KONAKLAMAK ayrıcalığına bizler de ortak oluyoruz. Ardeşen yolunu takip ediyor; Hala, Palovit, Elevit ve Tunca dereleri ile beslenen ünlü FIRTINA VADİSİ ’nin etkileyici manzarasına tanıklık ediyoruz. Ayder ‘e varışımızın ardından GELİN TÜLÜ ŞELALESİ ’ni görüntülüyoruz. Bir Karadeniz turuna çıkmanın en büyük ayrıcalıklarından birisi de AYDER YAYLASI ‘nda konaklamak ve AYDER YAYLASI ‘nda uyanmaktır. Akşam yemeğimizde horon eşliğinde Karadeniz ‘e özel bir akşam yaşayacağız. Geceleme AYDER YAYLASI ‘ndaki otelimizde.

8 Gün: Ayder Yaylası, Çamlıhemşin, Fırtına Deresi, Pazar, Rize, Gündoğdu, Rize Bezi Alışverişi, Çay Fabrikası, Uzungöl Yaylası, Uzungöl Üst Yaylalar (Haldızen veya Lustra & Karaster Yaylaları), Uzungöl Dursun Ali Müzesi, Uzungöl-Taşkıran Mevkii

Kahvaltıyı yaylada aldıktan sonra, bu tura ait en güzel hatıraları hafızalarımıza kazıyan AYDER YAYLASI ‘ndan ayrılıyoruz. ÇAMLIHEMŞİN üzerinden yolculuğumuz sürerken FIRTINA DERESİ ‘ni ardımızda bırakarak yola çıkıyoruz. PAZAR, RİZE üzerinden GÜNDOĞDU ’ya ulaşıyoruz. Yöre halkına zor zamanlarında geçim kaynağı olan, tezgahlarında dokuyarak elinin emeğini gözünün nurunu akıttığı ÜNLÜ RİZE BEZİ ’ni tanımak için atölyeye gidiyoruz. Sonrasında alışveriş için serbest zaman kullanıyor ve ÇAY FABRİKASI ‘nda mola veriyoruz. Çayın yapraktan bardağa dönüşüm hikayesine şahitlik ettikten sonra, Doğa harikası UZUNGÖL YAYLASI ’na ulaşıyoruz. Yaklaşık 1090 mt. yükseklikteki etrafı tamamen ormanla kaplı vadinin tam ortasında bulunan bu ünlü yaylanın büyüleyici manzarasına tanıklık ediyoruz. Dileyen konuklarımızla birlikte UZUNGÖL YAYLASI ‘nın büyüleyici üst yaylalarına keşfe çıkıyoruz. (Ekstra Tur: Uzungöl Üst Yayla (Demirkapı-Haldızen Yaylaları ve Lustra Karaster Yaylaları) Turu) Bu ekstra tura katılmak istemeyen misafirler UZUNGÖL YAYLASI ‘ndaki onlarca aktivite ile vakitlerini değerlendirebilirler. Minibüsler eşliğinde UZUNGÖL ‘ü de birçok noktadan kuş bakışı görüntüleyebileceğimiz yüksekliğe çıkarak, yayla yaşantısını ve doğanın cömertliğini fotoğraf karelerimize alabiliriz. Keyifli dakikaların ardından yayladan inerek, Uzungöl’de yapacağımız kısa yürüyüşün ardından veda ediyoruz. Bir tarafta Karadeniz, diğer tarafta Doğu Karadeniz Dağları ’nın eteklerine kurulmuş yerleşimleri geçerken, fındık ve çaylıklarda çalışan Karadeniz İnsanı ’nın çalışkanlığına ve günlük yaşamına şahitlik ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama UZUNGÖL-TAŞKIRAN Mevkii ‘ndeki otelimizde.

9 Gün: Uzungöl-Taşkıran, Sürmene, Maçka, Çoşandere, Altındere Milli Parkı, Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Akçaabat, Giresun, Ordu, Boztepe, Samsun

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, Karadeniz ‘e özel SÜRMENE ’ye giderek yöreye özgü SÜRMENE BIÇAĞI ’nı tanımaya gidiyoruz. Ustasından bıçağın yapılış hikayesini dinledikten ve alışveriş yaptıktan sonra,  “Maçka yolları taşlı!..” diyor ve yönümüzü MAÇKA ’ya çeviriyoruz. Karadeniz’in özgün bitki örtüsüyle büyülendiğimiz muhteşem doğasının eşliğinde, yeni yollarında ilerlerken COŞANDERE ’nin can verdiği ALTINDERE MİLLİ PARKI ’na hayran oluyoruz. Ardından hem tarihi hem de doğasıyla bizi şaşırtacak Dünyaca ünlü SÜMELA MANASTIRI ’nı ziyaret ettikten sonra, Trabzon Merkez ‘e dönüyoruz. Şehri tepeden gören Soğuksu semtine çıkıyor ve Ata’mızın TRABZON ’a gelişleri sırasında konakladığı ATATÜRK KÖŞKÜ ‘nü ziyaret ediyoruz. Ardından TRABZON ’a özgü gümüş işleme sanatı örneği olan “KAZAZİYE” (hasır bilezik) hakkında bilgi almak için sunuma gidiyoruz. Hediyelerimizi ve kendimiz için takıları satın aldıktan sonra, araçtaki yerimizi alarak dönüş yoluna geçiyoruz. Trabzon ve Karadeniz mutfağına ait yöresel ürünlerden alışveriş yapma fırsatı bulduktan sonra AKÇAABAT ‘a gidiyoruz. Öğle yemeğimizi (ekstra) laz böreği, Akçaabat köftesi eşliğinde aldıktan sonra kısa bir yolculuğun ardından GİRESUN ’a ulaşıyoruz. Fındık alışverişi için yolumuz üzerinde YÖRESEL MAĞAZA ’da alacağımız serbest zamanın ardından ORDU ’ya giderek, yaklaşık 515 metre yükseklikteki BOZTEPE ’ye teleferikle çıkıyoruz. Şehri, Karadeniz Sahili’ni, çok uzaklarda görünen yaylaların muhteşem manzarasını izliyor ve kısa bir çay molası veriyoruz. Daha sonra tekrar teleferikle iniyor ve otobüsümüze geçerek SAMSUN ’a doğru yol alıyor ve SAMSUN ‘a ulaşıyoruz. Milli mücadelemizde; Kurtuluşumuz için meşaleyi tutuştururken vasıta olarak kullandığımız BANDIRMA VAPURU ’nu görüyoruz. Anadolu’nun Karadeniz ’e açılan kapısı SAMSUN ’da Ünlü ATATÜRK HEYKELİEski TÜTÜN İSKELESİ – İLKADIM ANITI gezilerimizin ardından otelimize yerleşiyoruz. Konaklama SAMSUN ’daki otelimizde.

10 Gün: Samsun, Amasya, İzmir

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra ŞEHZADELER ŞEHRİ AMASYA ’ya ulaşıyoruz. Yeşilırmak’ın iki yanına kurulmuş Millî Mücadele yıllarında önemli olaylara ev sahipliği yapmış AMASYA ’daki ilk durağımız ARKEOLOJİ MÜZESİ oluyor. Dünyaca ünlü mumyaları gördükten sonra bizlere harika anlar yaşatacak ŞEHR-i AMASYA (MİNYATÜR MÜZESİ) ’ni ve II.BEYAZID KÜLLİYESİ ’ni ziyaret ediyoruz.  Ardından kente can veren Yeşilırmak kenarında ŞEHZADELER YOLU ’ndaki yürüyüşümüze başlıyoruz. ALÇAK KÖPRÜ ’yü, HELKIS KÖPRÜSÜ ’nü, KRAL MEZARLARI ’nı, HARŞENA KALESİ ’ni, KIZLAR SARAYI ve YALIBOYU EVLERİ ’ni görerek, kentin geçmişteki ünlü isimlerinin heykellerini görüntülüyoruz. Ardından şehrin simgelerinden SAAT KULESİ ’ni geçiyor ve BİMARHANE ’yi (Tıp Müzesi) ve SARAYDÜZÜ KIŞLA BİNASI ’nı görerek, doyamadığımız şehir AMASYA ’dan ayrılıyoruz. Efsaneye göre; Ferhat’ın Şirin’i için azimle deldiği dağın eteğindeki SU KANALLARI ’nı görüyor ve hüzünlü biten aşkın hikâyesi ile bizler de turumuzu sonlandırıyoruz. Kısa molalar vererek gece geç saatlerde İZMİR 'e ulaşıyoruz. Bir başka yolculukta tekrar beraber olmak üzere.

 

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
Tarih Seçenekler İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek Yatak 1. Çocuk 2. Çocuk
22.06.2023 - 01.07.2023 10 Koltuk İçin Fırsat 12.999,00 TL
9.999,00 TL
17.999,00 TL
13.999,00 TL
12.999,00 TL
9.999,00 TL
0 - 6 Yaş 6.999,00 TL
7 - 12 Yaş 8.999,00 TL
0 - 2 Yaş 6.999,00 TL
3 - 12 Yaş 9.999,00 TL
  Erken Rezervasyon Fırsatı 12.999,00 TL
10.999,00 TL
17.999,00 TL
14.999,00 TL
12.999,00 TL
10.999,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 9.999,00 TL
0 - 2 Yaş 7.999,00 TL
3 - 12 Yaş 10.999,00 TL
29.06.2023 - 08.07.2023 10 Koltuk İçin Fırsat 12.999,00 TL
9.999,00 TL
17.999,00 TL
13.999,00 TL
12.999,00 TL
9.999,00 TL
0 - 6 Yaş 6.999,00 TL
7 - 12 Yaş 8.999,00 TL
0 - 2 Yaş 6.999,00 TL
3 - 12 Yaş 9.999,00 TL
  Erken Rezervasyon Fırsatı 12.999,00 TL
10.999,00 TL
17.999,00 TL
14.999,00 TL
12.999,00 TL
10.999,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 9.999,00 TL
0 - 2 Yaş 7.999,00 TL
3 - 12 Yaş 10.999,00 TL
13.07.2023 - 22.07.2023 10 Koltuk İçin Fırsat 12.999,00 TL
9.999,00 TL
17.999,00 TL
13.999,00 TL
12.999,00 TL
9.999,00 TL
0 - 6 Yaş 6.999,00 TL
7 - 12 Yaş 8.999,00 TL
0 - 2 Yaş 6.999,00 TL
3 - 12 Yaş 9.999,00 TL
  Erken Rezervasyon Fırsatı 12.999,00 TL
10.999,00 TL
17.999,00 TL
14.999,00 TL
12.999,00 TL
10.999,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 9.999,00 TL
0 - 2 Yaş 7.999,00 TL
3 - 12 Yaş 10.999,00 TL
27.07.2023 - 05.08.2023 10 Koltuk İçin Fırsat 12.999,00 TL
9.999,00 TL
17.999,00 TL
13.999,00 TL
12.999,00 TL
9.999,00 TL
0 - 6 Yaş 6.999,00 TL
7 - 12 Yaş 8.999,00 TL
0 - 2 Yaş 6.999,00 TL
3 - 12 Yaş 9.999,00 TL
  Erken Rezervasyon Fırsatı 12.999,00 TL
10.999,00 TL
17.999,00 TL
14.999,00 TL
12.999,00 TL
10.999,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 9.999,00 TL
0 - 2 Yaş 7.999,00 TL
3 - 12 Yaş 10.999,00 TL
10.08.2023 - 19.08.2023 10 Koltuk İçin Fırsat 12.999,00 TL
9.999,00 TL
17.999,00 TL
13.999,00 TL
12.999,00 TL
9.999,00 TL
0 - 6 Yaş 6.999,00 TL
7 - 12 Yaş 8.999,00 TL
0 - 2 Yaş 6.999,00 TL
3 - 12 Yaş 9.999,00 TL
  Erken Rezervasyon Fırsatı 12.999,00 TL
10.999,00 TL
17.999,00 TL
14.999,00 TL
12.999,00 TL
10.999,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 9.999,00 TL
0 - 2 Yaş 7.999,00 TL
3 - 12 Yaş 10.999,00 TL
24.08.2023 - 02.09.2023 10 Koltuk İçin Fırsat 12.999,00 TL
9.999,00 TL
17.999,00 TL
13.999,00 TL
12.999,00 TL
9.999,00 TL
0 - 6 Yaş 6.999,00 TL
7 - 12 Yaş 8.999,00 TL
0 - 2 Yaş 6.999,00 TL
3 - 12 Yaş 9.999,00 TL
  Erken Rezervasyon Fırsatı 12.999,00 TL
10.999,00 TL
17.999,00 TL
14.999,00 TL
12.999,00 TL
10.999,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 9.999,00 TL
0 - 2 Yaş 7.999,00 TL
3 - 12 Yaş 10.999,00 TL
07.09.2023 - 16.09.2023 10 Koltuk İçin Fırsat 12.999,00 TL
9.999,00 TL
17.999,00 TL
13.999,00 TL
12.999,00 TL
9.999,00 TL
0 - 6 Yaş 6.999,00 TL
7 - 12 Yaş 8.999,00 TL
0 - 2 Yaş 6.999,00 TL
3 - 12 Yaş 9.999,00 TL
  Erken Rezervasyon Fırsatı 12.999,00 TL
10.999,00 TL
17.999,00 TL
14.999,00 TL
12.999,00 TL
10.999,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 9.999,00 TL
0 - 2 Yaş 7.999,00 TL
3 - 12 Yaş 10.999,00 TL

Fiyata Dahil Hizmetler

  • Turizm Belgeli Araçlar İle Ulaşımlar ve Belirtilen Turlar
  • 8 Gece Belirtilen Otel ve Yayla Tesislerinde Konaklama
  • Oteller ‘de Sabah Kahvaltıları (8), Akşam Yemekleri (6)
  • (Tiflis & Batum Konaklaması İçin Akşam Yemeği Yoktur.)
  • Ayder Yaylası, Uzungöl Yaylası Yayla Gidiş Dönüş Ulaşımları
  • Tiflis & Batum Konaklama Ayrıcalığı
  • Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • (+65 Yaş Üzeri +100 TL Fark ödemektedir.)

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  • Müze, Ören Yeri, Milli Park Giriş Ücretleri
  • Öğle Yemekleri ve Molalar
  • Zipline ve Fırtına Deresi Aktiviteleri
  • Ekstra Olduğu Belirtilen Yayla Alternatifleri
  • İptal Güvence Paketi
  • Tiflis & Batum Konaklama USD Kur Farkı*

 

?OTELLER & KONAKLAMA TESİSLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

  • 1.Gece: Tokat - 5*Dedeman Hotel v.b.-
  • 2.Gece: Erzurum - 5*Dedeman Hotel v.b.-
  • 3.Gece: Kars - 4*Simer Hotel v.b.-
  • 4.Gece: Tiflis - ibis budget Tbilisi Center v.b. -
  • 5.Gece: Batum - 4* White Sails Residential Hotel v.b.-
  • 6.Gece: Ayder Yaylası, Natura Lodge Hotel v.b.-
  • 7.Gece: Uzungöl Yaylası-Taşkıran Mevkii 4*Golden Inn Hotel v.b.-
  • 8.Gece: Samsun v.b.-
  • Aynı Standartı korumak kaydı ile değişiklik gösterebilir.